anegytech1
2017.02.08
|
|
0 0
840
|
A kancsóka trópusi növény, de inkább esőerdei környezetet igényel. Igényei hasonlóak az orchideához. A közvetlen napfényt kimondottan nem kedveli, így nem feltétlenül ajánlom mesterséges fénnyel világítani, de legalábbis nagyon óvatosan. A pangó vizet és a kötött talajt szintén nem szereti, ezért előbb azt kellene megnézni, hogy milyen közegbe van ültetve (az enyhén savanyú, levegős talaj lenne jó neki, ami nedves, de nem áll a vízben - lehet, hogy az orchideaföld is jó lenne neki, de utána kellene nézni jobban). A páratartalom a fürdőszobában jó lehet, és szerintem a hőmérséklettel sem lehet gond. Őszintén szólva nem volt még ilyenem, csak az egyetemi üvegházban találkoztam vele, ott is árnyékos részen volt. Annyira nem is ismerem, most próbáltam utánaolvasni, csak nincs időm jobban belefolyni. A "kancsói" rovarfogásra módosult levelek, előbb utóbb elszáradnak, de most nem tudom megmondani, hogy a képen látható száradás normális-e vagy valaminek a hiánytünete. A fürdőszobában egyáltalán nem kap fényt, vagy csak keveset? |
Előzmény: therealist (836)
|
|