Schaf Creative Commons License 2017.02.03 0 0 73423

...értettem a "GPS"-es célzást.  :D :D :D   Ügyes...

Szóval...   Igazából a motoros célhardvereknek sok fajtája van ahogy VGyuri is írta. Viszont ha normális minőséget, sérülésre kevésbé hajlamos, vízálló és még sáros kesztyűben is nyomogatható kütyüt akarsz, akkor nem sok választás van. Akkor itthon csak a Zumo...

Persze válasszuk ketté azért  dolgot..  Mert különbség van a "motorozás közben" (értsd nem megállva, alkalmanként még a hangnavigációt is használva) és a "meg-meg állva" használat között. Az előbbihez, ahogy írtam csak célhardver, az utóbbihoz akár egy sima okostelefon is OK a belső zsebedben.

Amiről konkrét tapasztalatom van az a Garmin Zumo-i. Tetszik nem tetszik, bírja a vizet, nyomhatod kesztyűben (sárosban is), az aksija se merül le 2 perc alatt és simán túlélt (persze lehetett mázli is) egy 90km/h-s esést egy Suzuki túramotorról (rossz rögzítés).

Igen...  tudom, hogy jelenleg horror ára van a magyar Garmin oldalán a zumoknak... de egyrészt van annál jóval olcsóbb itthon is (teljesen legális forrásból) másrészt körül lehet nézni a használt piacon is.

Ha ez az ár magas (igen azt és se értem miért próbál a Garmin itthon kb 80e-t keresni egy 200e-es kütyün) akkor maradnak a félmegoldások. A "majdnem jó" kategória (ide tartozhat bizonyos esetekben mondjuk egy csx-is) illetve a gányolás.

Megjegyzem, ha félreteszem a "kesztyűvel is nyomkodható" kitételt és kénytelen-kelletlen leveszem azt a kesztyűt, ha nyomkodnám, és meg is állok, tehát csak a víz és ütésállóság, valamint a viszonylag hosszú üzemidő a szempont, akkor azért körülnéznék a kínai okostelefon piacon is (pl Caterpillar)!  Nem egy készülék van már ami eleve ipari kivitelezésű illetve kiegészítőkkel azzá varázsolható. Plusz ebben az esetben sok más funkció is kéznél van alkalom adtán, nem csak a navigáció. Offroad navira pedig pl a g:hu tökéletes ezeken a kütyükön, de rengeteg más app is van

Persze ezeket az eszközöket sem a 60e Ft-os kategóriában kell keresni....

Előzmény: a_motor (73422)