anegytech1 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 827

A paradicsomnak nem igazán kell plusz fény, ha jó időben veted. Tapasztalatból mondom (nekem is sokan mondták, amikor a januári vetéssel próbálkoztam), hogy nem éri meg ilyen korán vetni, mert túl gyorsan nő, ráadásul ha szabadföldbe ülteted ki, akkor nincs is sok jelentősége. Ha fűtött üvegházba, úgy persze van. Én is kiültettem április végén a 1,5 méteres parikat, illetve vettem kisebb, normál méretűeket, és kb egyszerre értek be a bogyók.

Ha március közepén veted a parit, akkor már az ablakpárkányon is elég fény van és normálisan fog fejlődni. Én januárban csak a chiliket vetettem, a hétvégén elvetem a padlizsánokat, február közepén a paprikákat, majd március közepén a parikat.

Még október környékén kaptam egy ehhez hasonló padlizsánt, nem tudom, hogy pont ez volt-e. A kecskeméti Eucarpia konferenciáról hozta a tanárom. Megpároltam őket, elég keserűek voltak. De szerintem az S. macrocarpon vagy torvum volt. A hagyományos padlizsán magon mit értesz? Elég sokféle van a S. melongenaból is. A Black beauty vagy Kecskeméti lila elég jól terem és nálam soha nincs vele gond. Azért majd kíváncsi leszek a tapasztalatodra.

Az oldalt ismerem, ahonnan szoktál rendelni, bár én még onnan nem rendeltem, de sokszor nézegetem.

Amúgy tényleg nagyon jó lett a nevelőd, és nem azért írok ennyit, hogy én megmondjam a tutit :).

Előzmény: imania (826)