Én nem tudom tényleg mennyire száraz a gyökér alsó részénél a talaj, mert ritka dolog szerintem. A felső részénél pedig jó, ha száraz. De természetesen elhiszem.
Mivel késői vásárlás volt, ha jól értettem, a jelentősen megváltozott tartási körülmény is okozhat még jelentős levélhullást.
Ezenkívül a magas hőmérséklet, mely szerintem már 10 c fok felett sem teljesen optimális. Talán ezért is száradhatott ki a talaj.
Az enyéim 5 c fok körül vannak hosszú évek óta és szinte semmi levélhullás nincs. Vizet hetente egyszer nagyon keveset kapnak.
Korábban ezt olvastam, hogy a túlöntözés okozhatja a levelek csavarodását, göndörödését.
A tavalyi évben elmaradt tápozást természetesen télen nem szabad pótolni.
A tápozás kezdetét én a kora tavaszi időre raknám, a vegetáció teljes beindulására. Én csak amikor kihelyezem a szabadba, rá egy hétre kezdem el a tápozást.
Hőmérséklettől függően, március közepe tájékán, de lényeg ne legyen jelentősen hidegebb az éjszakai hőmérséklet a teleltetőben lévő hőmérséklettől.
Tápozásra sokan, sokfélét használnak. Vannak speciális, különböző márkájú citrus tápszerek, valamint vitaflóra, woldünger stb., én universol green -t, fertiplus-t, nyár közepétől kálium nitrátot használok.