Hogy miért gondolom? :D
Hááát, ha elolvasod a hozzászólását, meg az utána következőt is, akkor nem igazán lehet levonni más következtetést. Nem kérdezett, hogy A+B+C kitételnek megfelelő eszközt keres, hanem egy eléggé ködös körülírás után odabiggyesztett két eszköznevet, amelyik közül igazán EGYIK SEM felel meg teljesen a célnak. Egyetlen dolog volt szinte 100%-ig érezhető, hogy arra akar megoldást, hogy lehetne "occsóé" venni valamit. (Ne röhögtessen már, hogy aki kb 2000 km-t offroadozik havonta - ő írta, bár ez még közúton is sok sokaknak - az nem érti miért kell kifejezetten erre kitalált cuccot használni)
Hagyjuk már ezt a "csiksz jó lesz" dumát. A Garmin eszközök (is) célhardverek. Azaz minden jól körülhatárolható célra van adott kütyü. Motorozásra, offroadozásra is... és nem azért kerül annyiba, hogy a motorost lehúzzák (mondjuk de, de ez más kérdés)...
Leírtam... ha olyan eszközt akar, ami TELJESEN MEGFELEL a motorozás, qvadozás követelményeinek, akkor csak és kizárólag erre a célra fejlesztett eszközt érdemes venni. (főleg, ha pénze is van rá). Hogy miért? Mert arra van tervezve...
Ugyan jelentkezzen már az a szaktárs, aki ha eszközvásárlásra adja a fejét, vagy tanácsot ad, akkor nem a "legtöbb funkciót tartalmazó" és a "célnak legmegfelelőbb" eszközt veszi meg, ha van rá pénze?
Nézzük csak... aki valaha ült már motoron/quadon (nem csak álló helyzetben) az szerintem simán egyet fog érteni a következőkkel:
- Az eTrex egy vicc, hagyjuk is maximum az offroad navival ismerkedő sétáló kezdőnek ajánlanám, szinte ingyen.
- Ha már motoros/quados eszközt vesz az ember, szinte biztosan olyan eszközre lesz szüksége, ami:
a, Víz, por és esetleg ütésálló (gondolom nem kell magyarázni)
b, A képernyője és a rajta lévő információk látszanak(!!) fél méterről is
c, Rendesen, stabilan rögzíthető
d, Kesztyűben is jól használható
e, Rendelkezik hangnavigációs képességgel és lehetőleg BT kihangosítással, mivel az esetek igen kis részében van lehetősége egy motorosnak békésen bámulni a kijelzőt
Szóval ezek alapján mondtam azt, hogy nem célhardvert keres, hanem "occsó" megoldást... Nyilván... és erre bátorkodtam írni (ahogy más is), hogy egy sima kínai fos telefon az általam említett programokkal egy vízálló tokban tökéletes megoldás lehet, mivel a legfontosabb kitételnek (miszerint olcsó legyen) megfelel... plusz offroad térkép is van, plusz ezer más dologra is használható.
Minden más esetben nem tudom elképzelni, hogy a fenti listából egy gyakorló motoros két dolgot jó szívvel ki tudjon húzni... egyet még csak-csak... de kettőt.... Hiszen akinek van rá pénze és tényleg komolyan motorozik/quadozik, illetve használt már ilyen eszközt, az kb a harmadik úton rájön, hogy "mégiscsak a drágábbat kellett volna".
Nagyon egyszerű okok miatt: AZ ARRA VAN KITALÁLVA
Nem véletlen, hogy kifejezett célhardvert még használtan is alig-alig talál a neten az ember... de értelem szerűen, ha a fentiek közül egyik sem szempont, akkor vehet akár csx-et is. :D :D