Csimpolya Creative Commons License 2017.01.31 0 0 3652

Íme, a havonta esedékes sajtófigyelő szolgálat jelentése. A Hihetetlen 70-71 oldalán van egy cikk a kecskeemberről, aki - vagy ami - Maryland ereiben tanyázik. Állítólag a szerelmespárokat ijesztgeti, elfajzottabb perceiben embert is eszik. A szörny létezése felől erős kétségeim vannak, ami finomabb kifejezése annak, hogy egy szót sem hiszek az egészből. Egyrészt túlzottan hasonlít a görög mitológia faunjai, másrészt meg az innen átvett ördögképekre. Ráadásul folyton eszembe jut az anekdota, amit Liinéről terjesztenek. Ezek szerint a békésen dolgozó tudóst a tanítványai meg akarták tréfálni, egyikük ördögjelmezbe bújt, és némi huhogás után kellőképpen rekedt hangon mondta, hogy ő az ördög, és most megeszi. Linné felnézett, és azt mondta, hogy egy szarvval és patával rendelkező élőlény minden esetben növényevő!  

Egy rövidke említés történik a jetiről egy olyan írásban, ami a nyomkeresőkről szól. Az ő segítségüket szeretnék igénybe venni egy-egy feltalált lábnyom esetén. Maga a téma érdekes, örültem annak, hogy volt ilyen Magyarországon is. Viszont fájón nélkülöztem a kedvencemet, Derszu Uzalát.

Ami az UFO magazint illeti, a mi témánk szempontjából érdektelen. Viszont érdeklődve olvastam a márciusi rendezvényről. Ha valami közbe nem jön, elmegyek.