erdepeti Creative Commons License 2017.01.30 0 0 816

Az első linkelt csak 4,5 w. Nekem van egy és megmértem. Néhány palántának egy égő elég. Ezzel érdemes számolni. Amúgy a kék aránya elég alacsony, így nem is optimális paradicsomot indítani alatta. A második egy sima fehér 10w/800 lumen. Bármelyik üzletben kapható nem biztos, hogy a Vatera a legolcsóbb és a posta miatt a legjobb beszerzési lehetőség. A harmadik meg úgy cirka 8-9w. Nekem a 104 ledes változat van meg, ami szintén 4,5w. Ez utóbbit ajánlom legkevésbé. Egyfelől nincs hűtőfelület az oldalán, mint az elsőnek, amit linkeltél, és ezért iszonyatosan melegszik, ami 104 égő esetén is fél-egy óra után azt okozza, hogy a fényereje elkezd csökkenni. Másrészről ezek 3528-as ledek, a leggyengébbek, amit csak alkalmaznak növényes lámpákban. Bármelyik másik jobb. Harmadrészről pedig az eladó is Kínából rendeli, ugyanúgy várnod kell, ráadásul ráteszi a saját hasznát és még ingyen postád sincs. 1300-1400 huf. ingyen postával az ebay-en, ha ragaszkodsz hozzá.

Ha kis fogyasztású, de mégis elfogadható fényerejű e27-es foglalatú égő a cél, akkor legyen inkább ez. A kék aránya magasabb. Van benne szintén minden spektrum, ár-érték arányban is jobb. Fogyasztásához képest, ami 7,5w a valóságban, a fény ereje is nagyobb. Én ezt ajánlottam már másoknak is, akkor ha kisebb beruházást szeretnének. És azért ajánlottam, mert kipróbáltam és ebben a kategóriában ez bizonyult a legjobbnak.         

Ha azt szeretnéd meghatározni, hogy mennyire van szükséged, akkor vedd alapul azt, hogy 100w/m2-t ajánlanak minimum. Ezek szerint 0,2 m2-re neked 3 kellene az általam javasoltból. 4 de inkább 5 abból, amit elsőnek linkeltél és szintén 3 abból, amit pedig harmadiknak linkeltél. Ennek függvényében árban is kalkulálhatsz, hogy mi éri meg.

Előzmény: frabba (815)