marky-511 Creative Commons License 2017.01.29 0 0 9348

nem emlékszem már a 26-os menetidejére az sem lehetett sokkal hosszabb

Ebben lehet igazság, egy korábbi menetrend szerint az Auguszta - Derék utca távolság 19 perc volt, de akkor még csak egy menetidővel számoltak.

tudom olyan nem lehet hogy mindenkinek minden jó legyen

Olyan nem, de olyan lehet, hogy több embernek legyen jó. Ha a 12-est nem is teszik vissza az István útra, és a 26-ost sem állítják vissza, a 13-ast még meg lehetne hosszabbítani a Vincellér utcáig.

és a Derék utcán többen megfordulnak mint az István úton

Abban van igazság, hogy sűrűbben lakott, mert a túloldalán ott van a tócóvölgyi lakótelep, de a Tócóskertnek ugyanúgy része az István út, és a Derék utca is. És azért csak 50.000 lakosról van szó. Azért aránytalan, hogy a Derék utcán közeledik vagy tíz viszonylat, az István úton pedig másfél (tudom, erős túlzás). Hétvégén pedig még 45-ös sincs, az külön szégyen.

Szerintem ezzel a nyolcasozással sincs semmi probléma

Attól függ, ki meddig utazik. Pl. ha az István úton laknék, és a Csapó utcára járnék dolgozni, akkor munkába menet meg kell kerülni a fél várost, hogy leszállhassak a Csapó utcán, vagy sétálhatok a Derék utcáig, hogy 24-essel menjek. Tudom, a séta egészséges, de nem tesz jót egy közlekedési vállalatnak ha főként a gyaloglásra és az átszállásra épít.

De ha már maradunk ennél a megoldásnál, a 25/25Y is nyolcasozhatna, akkor tényleg kiváltható lenne a 45-ös.

Előzmény: A5tech (9346)