Talán ha többen is írunk nekik levelet, hogy legyen ellenkező irányban egy tömegközlekedésnek kialakított sáv is, akkor esetleg átgondolják.
Nem kizárt, vettek már ötletet a fórumról, még ha tagadják is :D
Szerintem félnek attól, hogy az ellenirányú sáv miatt nem tudnak lámpafázist módosítani, vagy attól, hogy sokan sértenék meg az új közlekedési rendet, és személyautók is használnák.
Plusz ahogy az egyik alpolgármesterünk fogalmazott az Egyetem tér - Nagyerdei körút közötti meg nem valósult körforgalomról: a debreceni autósok nincsenek rá felkészülve.
És egy másik kérdés: mely járatokat tervezik áttenni a Nyugati kiskörútra?
A 10-est már tavaly át akarták helyezni, de végül nem hagyták jóvá. Valahol megértem, mert a buszállomás és a Segner tér két nagyon forgalmas megállója a 10-esnek, és az Antall József utcán egyiket se érintené. Talán majd ha új helyen lesz a buszállomás.
Mellesleg a jelenlegi útvonallal csak vesztettek utasokat, mert a Piac utca kimarad; viszont időt nem nyertek, mert az Erzsébet utca jobban bedugul, mint pl. a Széchenyi.
A 42-es valószínűleg ott fog közlekedni, mert a Petőfi tér sétálóövezet lesz, ott csak a villamos marad.
A 10-es és 46-os buszoknál meg azért esélyes, mert így nem járna párhuzamosan busz az 5-ös trolival az Erzsébet utcán és a Külsővásártéren semmi, plusz így közel(ebb) kerülne a 10-es (újra) a városközponthoz.
Már ha lesz 5-ös troli az átalakítás után. Céloztak rá, hogy nem lesz, de a mostani cikkekben azt írják, trolibusz-felsővezetéket is építenek. Azt viszont nem hiszem hogy a párhuzamosság zavarná őket, az csak a villamos kapcsán gond.