marky-511 Creative Commons License 2017.01.27 0 1 9310

Az Egyetem sugárútnak az a "baja", hogy a két villamos vonal közé be van szorulva.

Ez önmagában nem is lenne gond. A város valamiért erőlteti ezt a "párhuzamosság rossz" szöveget, de szerintem a 10-es forgalmának kifejezetten ártott, hogy elterelték a Piac utcáról. Meg az átszállásra kényszerítés se feltétlen jó megoldás, a 15-ös akár maradhatott volna a helyén is.

Szerintem nagyobb gond az, hogy a 47-essel ilyen össze-vissza van hangolva, és 15-20 perceket állnak a buszok a Vadász utcán.

A 43-ast is meg kellene hosszabbítani a Tégláskertig, és a 47-esre gyakorlatilag szükség se lenne. De elgondolkoznék rajta, hogy a Dobozi - Csapó kitérő kell-e, a Sumen utcán végig a kiskörúton jobb lenne.

Ha már hangolás, a Józsai buszokkal is kezdeni kéne valamit, mert szerintem nagyon gáz ez a 3-7-20 perces követés a Böszörményin a Segner tér felé, délutánonként.

Tényleg az, ráadásul ezt azzal indokolták, hogy Józsán ne legyen össze-vissza közlekedés, ütemesen közlekedjenek. Sajnos nem összeegyeztethető a kettő. Én is benne lennék a Doberdó utcai végállomással, ellenkező esetbena  Józsai útvonalakkal kezdhetnének valamit.

Előzmény: ron89 (9306)