Köszönöm, ez kimerítő válasz volt és sokminden ezzel érthetőbbé vált (legalábbis nekem). Arra azért
valóban kíváncsi volnék, hogy Kotoshogiku visszavonul - e, mivel még "csak" 32 éves (ha jól tudom),
és jelenleg is van a "Makuchi" - osztálynak 37 éves "Maegashira"- rangban lévő / sorolt versenyzője.
Az Ozeki - k esetében számomra is egyértelmű, hogy valami ilyen állapot következhet be, csak éppen
az a problémám, hogy eszerint a sors különös fintora, hogy ennyire közepes - gyatra teljesítménnyel
is előre lehet lépni ilyen minősítési magasságban. Mert ugyebár a "W" Ozeki számára előre - lépést
jelent az "E" Ozeki - vé válás, mint ahogy egy "E2" Ozeki számára is azt jelenti a "W" Ozelivé - válás.
A Makchi alsóbb régióiban (Sekiwake - és ettől lentebb rangsorolva) ez szerintem lehetetlen lenne.
Eszerint tehát akármilyenek is a "Banzuke"- t alakító verseny eredmény - körülmények, mindenképpen
lenni kell "Ozeki E" - nek és "Ozeki W" - nek (mégha az eredményeikkel "pro - form" nem is szolgáltak
rá maguk az előléptetettek.
A Yokozuna statisztikából már kiderült számomra, hogy éppen a llegesegnagyobbak között volt már
0 - tól 5 - ig mindenféle variáns, azaz több (elég sok) alkalommal fordult már elő az, hogy nem volt
kinevezett Yokozuna, és emlékeim szerint egyetlenegy alkalommal (valamikor - éppen Kitanoumi és
CHiyonofuji szolgálati idején - öt Yokozuna is volt egyidejűleg, nagyon rövid ideig (talán 1983. évben.