dave_dömper Creative Commons License 2017.01.14 0 0 3857

Én is úgy látom, hogy Kotoshogiku mintha talán egy kissé fatalista módon - szinte beletörődve - állna

oda minden egyes küzdelemhez.

Viszont a tegnapi (6.) és a mai (7.) versenynapon is egyaránt megfigyeltem valami felettébb érdekeset

és egyben olyan - valamit, amit még nem láttam, illetve ha láttam, akkor elsiklott felette a figyelmem.

Az történt ugyanis, hogy a Gioyi nagyon ügyetlenül (vagy talán figyelmetlenül / hülye módon) vezette

egy - egy Yokozuna meccsét. A tegnapi napon Hakuho, míg a mai napon Kakuriyuu esetében hibázott

súlyosat - véleményem szerint - mindkét esetben a Yokozuna kárára és ezzel a magatartásával akár

még az ellenfeleik javára is dönthette volna el a mérkózéseiket.

Ha visszanéznétek ezt a két (egy - egy) mérkőzést, megfigyelheted, hogy amikor a Yokozuna - k kifelé

szorítják a Dokyu területéről az ellenfeleiket, a Gioyi - véleményem szerint - teljesen feleslegesen és

látszólag "töketlenül" rohangál a Dokyu szegélyén és akarva - akaratlanul ennek során megtámasztja

a már - már vesztes helyzetbe került ellenfelet, megóvva ezáltal őt a Dokyu - ból való ki - tessékléstől.

Abszolút nem értek ebből (sem) semmit és lehet, hogy a Ring - bíró itt is éppúgy a küzdőtér tartozéka,

mint egyes, más sportágakban (foci), én akkor sem tartom ezt a Ring - bíró (Gioyi) részéről megfelelő,

korrekt magatartásnak. Nyilván nem ez az első alkalom, hogy a Makuchi - ban vezetnek mérkőzést és

ehhez képest - szerintem - mindkét esetben hibáztak és ezáltal akár kedvezőtlenül befolyásolták volna

(bocs. a szörnyű fogalmazásért) a Yokozuna - k mérkőzéseinek eredményeit. Végül is ott ül a küzdőtér

minden oldalán, összesen 5 bíró, egytől - egyig szakértő - szakavatott, akik közül többen is, maguk is

(elég sok esetben) egykor neves, magas rangot elért versenyzők voltak. Részemtől szinte teljességgel

kizártnak tartom, hogy egyikük se látta volna ezt a két - esetben - i anomáliát, mégsem történt semmi.

Nagyon kíváncsi volnék a véleményetekre, ha visszanéznétek a 6. verseny - napon Hakuhou, illetve a

7. verseny - napon Kakuriyuu meccsét. A véleményeteket előre is megköszönöm.

Üdvözlettel, András

Előzmény: asolyom (3856)