harald_gormsson
2017.01.13
|
|
0 0
24443
|
Az utóbbi napokban volt egy fura érzésem, hogy valamit elfelejtettem. Most beugrott: elfelejtettem megnézni, hogy befagyott-e az esővízgyűjtő tartályom, amiből a hűtést szoktam megoldani. Nos, befagyott fenékig mind a másfél köbméter. Ez azt jelenti, hogy néhány hétig most tuti nem tudok főzni, hiába van meg minden alapanyag.
Szerintetek a már megroppantott malátát maximum meddig érdemes / lehetséges felhasználni roppantás után? És mi történik vele azután? Tudom, tudom, persze: 2-3 hét és oxidálódik. De mit jelent ez a gyakorlatban? 3 hét után kigyullad a malátás zsák és estére csak egy marék malátaoxid marad, vagy mondjuk csak kicsit tovább kell cefrézni és veszít a zamatából?
Válaszok függvényében ugyanitt sürgősen eladó 12 kiló roppantott Maris Otter mindenfélével keverve. |
|