Én naponta utazom ezen a vonalon, és azért valljuk be, óriás előrelépés ez ahhoz képest, milyen volt elötte a vasútvonal. És óriás előrelépés, hogy megszűntek a 10es úttal való szintbeli kereszteződések. Sok kezdeti problémát is megoldottak már, pl. a várótermek, WC-k nyitvatartását. A felújított állomásokon ezekben tényleg kulturált körülmények fogadják az utast ( Óbudán mondjuk még nem szálltam le.
Persze, ha egy gyönyörűen megterített asztal sarkán csak egy pici tányérnyi sz@rt lát az ember, az igen zavaró tud lenni, és az van itt fölösen. Hogy én is hozzátegyek nehányat:
- a pvvári. állomás peronján a viakolor burkolat fugáiban tavaly őszre ( 1 éve adták át !! ) burjánzott a gaz, ekkor fűszegélynyíróval nagyjából levágták, ez persze halottnak a csók, ettől csak megerősödik a gyom
- a 10 út melletti aluljáróban szeméthalmok és átható húgyszag: ez persze néhány ember bunkóságának köszönhető, de a területnek nincs jó gazdája, a takarítás esetleges és felületes.
- ugyanott a három lift az átadás óta üzemen kívül, nesze neked, akadálymentesítés
-Szabadságliget: a pálya alatti aluljáró egyik lejárata akadálymentesített, a másik oldala már nem, ha az is lenne, feleslegesen: ez a Kálvária-domb kb. 15% emelkedésű, vízmosásos földútjára vezet. Ez is -így- kidobott pénz volt, ami persze - landolt valahol :-(