Érdemes megnézni, ahogy Fenn úr a bogyóját elvágja egy éles késsel, ahogy elkezdi vágni, kifröccsen a leve...
A Kaliforniai félsivatagban muszáj orrba-szájba öntözni, különben még levél sem nagyon lenne a szőlőn, nemhogy fürt.
A bogyómérete magvatlan létére extrém nagy (nem csak genetikai alapon), a magvatlanság I.-es kategória, a tőkék terhelése a maximumon fut...
Hazai viszonyok között olyan drága lenne ez a termesztés-technológia, hogy egy ilyen zacskó szőlő, fél kiló vagy 1 kg fürt ára lehet, hogy elérné a 4-5 ezer Ft-ot. Akkor még kevesebben vennének és ennének csemegeszőlőt, mint most..., és tényleg luxus cikknek számítana a csemegeszőlő.
A mi hitvallásunk szerint épp az ellenkező irányba kell haladni, hogy minél több ember számára elérhető legyen ez az egészséges és élvezetes gyümölcs, és folyamatosan növekedjen az egy főre jutó csemegeszőlő fogyasztás hazánkban. Ehhez első sorban alacsony önköltségű termelésre lesz szükség (hogy ennek a hátterét milyen dolgok biztosítják, az már egy bonyolultabb és nehezebb problémakör elé állít mindenkit, aki ezen a területen szeretne boldogulni...)!