Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2017.01.11 0 0 694

Nem vagyok nagy szakértő, de hasonló típusú üvegházat tervezem!
Az biztos, hogy nem működik úgy, ahogy anno pár éve elő lett adva! Annak a készítője már hirdeti is a saját üvegházát. Balhé is lett belőle!
A gond télen van, amikor nem süt a nap, vagy hosszabb ideig van tartós fagy. Akkor bedőlt a dolog. Fokozatosan áthűl a szerkezet, a víz és máris mínusz körül vagy az alatt vagy. Arra jó, hogy a fűtési-hűtési költséget csökkentsd. Persze nem mindegy mi a cél. Zöldség termesztés? Fagyérzékeny növények teleltetése? Nem mindegy! Előbbinek erősen korlátozva(tehát ne álmodj februárban paradicsomról, fűtés nélkül), utóbbinak teljes körűen használható kiegészítő fűtéssel!

Én utóbbinak akarom, de hőszigetelve és eleve jól szigetelő riolittufa rétegbe süllyesztve. 

Az áron szerintem abszolút nem spórolsz, még drágább is, viszont ésszerűbb és jobban használható mint a hagyományos 4 oldalas full üveg és talajszintre épített üvegházak. 

A videón látott üvegház élettartalma pedig max 10 év. Fából párás helyen soha semmit. Esetleg akácból, vagy vörösfenyőből... :) Sokkal jobb az aluprofil. 
Az üveg pedig a hőszigetelés szempontjából előnytelen...a polikarbonát viszont elöregszik idővel. Nehéz ügy... :)

Előzmény: Zolfie (693)