[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2017.01.07 0 0 3747

Talán első kérdésem.

(8-10 hónapja azon a tv-csatornán láttam az első 15 percét, ahol film-előfizetés reklámjaként elég új filmeknek lejátszották az első 15-16 pecét (tehát nem előzetest!), majd a piros gombra kattintva elég olcsón elő kehetett fizetni az egészre.) Távirányítóm ezt nem tudta végrehajtani, sohasem tudtam meg, mit láttam.

Leírom az első 15 percet:

Nagy arab-országbeli nemzetközi repülőtér. Marcona, komor, hadviselt állapotú, "minden látott" képű 40-42 éves amerikai férfi az utolsó percben becsekkelve éri el a hatalmas utasszállító gépet, amely az USA-ba (vagy Londonba) indul. Egy 30-35 éves amerikai (vagy angol) újságírónő mellé ültetik.

A férfin látszik, hogy senkivel semmit nem kiván beszélni, de az ujságírónő szóra szeretné bírni. Szinte lehetetlen. Annyi derül ki, hogy számára a háborúnak-szolgálatnak vége. Pontosabb munkáját, és családi állapotát, környezetét illetően nem hajlandó beszélni. /Rövid snitt közben: fiatal arab férfiak ülnek le a gép kbző soraiba, emberünk ezt nagy figyelemmel, koncentrációval szemléli./ A gép elindul, a férfi alvást mimel, utitársnője olvasgat.

/Eddig tartott az első 15 perc. Kikövetkezteve a film amerikai, és 2014/15-ös/. Köszönöm, aki segít-