Atom-anti Creative Commons License 2016.12.30 0 0 5084

Bakker, csak a napokban tudtam meg, hogy Menza meghalt. Visszaolvasva májusban volt itt a topikban is, de a lemondott koncertes botránnyal foglalkozó hozzászólások leszorították, én meg nem vettem észre, nem olvastam vissza eléggé. Szerencsétlen fazon, nem gondoltam, hogy ennyire rossz állapotban van, hogy egy kisebb koncerten dobolás közben ott helyben halálos szívinfarktot kapjon. Persze azt eddig is tudni lehetett, hogy azért nem dobolt a 'dethben, meg nevesebb bandákban, mert jó ideje nem tudta fizikailag formába hozni magát, meg évekig volt gondja a drogokkal is (mert hát az ismertebb zenészek közül kinek nem), de azt nem lehetett tudni, hogy az egészsége ennyire odavolt. Kár érte, nem csak tehetséges volt, és az interjújai alapján értelmes, nem züllött fószernek tűnt. Kívántam neki, hogy a 'deth után álljon egyszer talpra, kár, hogy nem sikerült neki, pedig a tehetsége alapján megérdemelte volna. Mindig is sokra tartottam, szerintem a klasszikus albumok nem lettek volna nélküle ilyen színvonalasak. Hiába nyilatkozta mindig, hogy a dobtémákat Mustaine írta, én biztosra tudom, hogy ez csak bekamuzás (gondolom titkon így egyeztek meg Dave-vel, ezért kérdeztek rá az újságírók is, gyanakodtak), mert olyan jó dobtémákat előtte és azóta sem írt Mustárapánk, és a jövőre kivetítve ezt a tragikus hírt, már garantáltan nem is fog. Már csak konzultálni, dalokat írni, ötletelni érdemes lett volna megtartania Nicket az évek folyamán, még ha nem is játszik a bandában, de néha összedugták volna a fejüket, meg együtt gyakorolhattak volna tét nélkül, Nicknek csurranhatott volna anyagilag valami, ami garantáltan jól jött volna neki anyagilag és a hírnevének is. Utoljára zenei hírben Dimebag Darrel halálhíre sokkolt ennyire, meg 86-ban túl fiatal voltam még, de akkor meg Cliff Burton tragédiája volt hasonló kaliberű. Na, mindegy, rust in peace, Nick. Nagyon megmaradt bennem Dave apónak szánt klasszikus egysorosa is, ami azóta is aktuális: f*ck... meee... runnin'. Ezt Mustaine most is megszívlelhetné, mert ugye a haláláról nem tehet, de arról igen, hogy nem becsült meg egy ilyen tagot, barátot, csak egynek tekintette a bandában játszó több kalandor között.