szimizso1 Creative Commons License 2016.12.30 0 0 2

Szervusz!

Nagyon érdekes témát feszegetsz, és én is kíváncsi vagyok a további hozzászólásokhoz, hogy kinek mi a tapasztalata ezekkel a gépekkel. Én a Panasonic gépemet most letettem egy kicsit, és majd lehet el is adom valakinek, mert egy tükörreflexes gépet vettem, és ahhoz optikákat. Így most azt használom.

Én azért tennék még egy-két próbát a következőkép:

Ha választható a rekesz prioritás, akkor a lehető legnagyobb rekesz számra (pl. 11, vagy több) tekerve készítenék velük képeket zoomolás nélkül állványról, és késleltetett kioldással. Hosszabb lesz a záridő, de így a lapka információját többször olvassa ki a gép, és talán javul a felbontás is. Ezt a képet RAW formátumba készítsd, és úgy vizsgáld meg újból a felbontást. A képet háttal az ablaknak készítsd napsütésben mint most, de egy fehér lepedőt tegyél fel "sötétítőnek", hogy szórt homogén legyen a bontási ábrára vetődő fény. Ha van állítható polárszűrőd, az segít.

A legjobb az lenne, ha az ábrát fóliára printelnéd ki, és egy tejüvegen át világítanád meg az ábrát. Azt hiszem a laborokban is így tesztelik a felbontást, és a barátom is így állította be a kamerákat az MTV-ben régen.

Egyébként lehet jó képeket készíteni ilyen gépekkel is. :-)

Előzmény: exhighand (0)