van aki már több mint 200 ezret ment ilyennel
Jelen! :-) (Most 203.000 km körül járok)
Te mindent tudsz, az autómról (még olyat is, amit én nem ;-)), de az újak kedvéért:
Nagyon elégedett vagyok vele. (1.8 benyás, manuális, 5 seb)
A 6. sebesség elférne benne, de már mexoktam.
2012.08.02-án került a birtokomba: 502 km-t tett meg előtte - szalon-/ ill bemutató-autóként.
Azóta minden nap megy kb. 100 km-t autópályán / "trafi-határon" + nagyvárosi forgalom. Tehát kifejezetten hajtom. (Hidegen viszont sohasem!)
Nyári fogyasztásom így 9.2-9.3 l/100 km körüli. Most 200.000-nél nulláztam az összes számlálót; és 9.9 literen áll a fogyasztás. Viszont nagyon újak a Nokian téligumik, amik nagyon jók, de nem túl fogy.barátak. Plusz mostanában az átlagostól is jobban sietek.
Próbáltam, ezért meggyőződésem, hogy 8,8 liter körül is lehetne vele járni, sőt öregesen, országúton 7,2-7,5 sem lehetetlen. (És - ne felejtsük el, hogy most - 369 Ft a benya... / volt már 450 felett is... Tehát lesz....om.)
A pár hsz-sal korábban leírt meghibásodások fordultak elő. (Ami szerintem mind "belefért".) Mindegyiket megbocsájthatónak tartottam. Típushibáról nem tudok. Az egyik leg-szerethetőbb autónk, ... pedig sok típus volt már.
Talán egyetlen dolog miatt "haragszom": a fényszóró plexik csúnya berepedezése, - a mai napig egyedi és megmagyarázhatatlan jelenség. Hozzáteszem, hogy elég balfék voltam, mert el-tesze-toszáskodtam a garanciális cseréjét. Évek óta csak kozmetikai problémát jelent, egyébként.