75dkg liszt (1/3 BL55, 2/3 BL80) - lehet keverni bele rozst, teljes kiorlesut, izles szerint.
5,5-6dl viz
1ek cukor
2.5 tk so
2-2,5dkg eleszto
Az elesztot langyos cukros vizbe teszem, aztan osszekeverem a tobbit, vegul hozzakeverem az elesztot is.
Elvileg eleg csomomentesre keverni. En szoktam kicsit dagasztani is kezzel. Az osszekeverest mostanaban geppel csinaltam lustasagbol.
Aztan 90perc kelesztes (a mikroba szoktam berakni letakarva, ott nincs huzat, es jol elvan mageban :)
Kell egy meretes hoallo uvegedeny, aminek van teteje is.
250 fokra kell melegiteni a sutot es az edenyt, bele a tesztat, lefedni, es sutni.
En 50-55 percig szoktam, es nem szoktam levenni a fedot
(eredetileg kellene ala az elso fel oraban viz, es utana le kellene venni a fedot, de elsore ez kifelejtodott, es az eredmeny tokeletes lett, igy aztan inkabb hagyom :)
A vegeredmeny kb 1.15kg.