KDanee11 Creative Commons License 2016.12.21 0 0 19886

Látom fogyasztás méregetések vannak, én is épp tegnap mértem le kannából, mivel eléggé úgy néz ki, hogy senki nem ért rendesen az autómhoz úgy voltam vele, hogy lemérem a fogyasztását, és ha az is katasztrófális, akkor megválok tőle, költöttem már rá eleget, majd a hibáit kijavítja az új tulaj. Szóval 5 literes kanna be, mehetünk. A sárga jel alján volt a mutató, gondoltam mindjárt kifogy. Hát, ki is fogyott, 112 kilométer után. Ott belelöttyintettem 4.5 litert (fél liter közben kifolyt a csomagtartóba sikeresen) és ennyiből megtettem vele 74 kilométert. Főleg szerpentines, kanyargós utak voltak (azt akartam, hogy minél kevesebb legyen a forgalom) és kb. 8 kilométer város, 5. -be csak néhányszor lett felváltva. Ez 6.08 liter, de ebben volt kb. fél óra járatás is ismerős háza előtt, szóval lehet 6 -al számolni úgy, hogy azért tempósan közlekedtem.

Úgyhogy gyorsan megbocsájtottam az autó hibáit és úgy döntöttem, megtartom és javítgatom tovább. Eddig a szintjelzőt szemmel követve nekem 12-18 literes fogyasztás jött ki. Vagyis a szintjelző nem ér semmit. A pillanatnyi fogyasztásmérő viszont jó. El nem hittem volna, hogy ilyen keveset eszik, a kanna viszont nem hazudik. Ráadásul ez a téli fogyasztás ugye.