A 2001-es Vivarómban Grunding auto 2002-es rádiós magnóban nemrég csipet cseréltettem, mert korruptálódott a memóriája és már nem tudtam többet bekapcsolni, most minden nagyon jól működik, csak egy dolog tűnt fel, hogy amióta a csip (eeprom) ki volt cserélve mintha a magas hangszínek eltűntek volna mert túlságosan mély hangszínű a rádió hangja, akár beszélgetést, akár zenét hallgatok.
Próbáltam hangszínszabályzást keresni a rádión, de sehogy sem jöttem rá, hogy az hogyan lehetséges. Egyedül a balanszot találtam meg, ha kihúzom a hangerőszabályzó gombot akkor tudom azt állítani de semmi mást.
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nekem úgy rémlik mintha nem csak balanszot hanem fadert is tudtam állítani rajta előtte, (az ajtóban lévő hangsugárzók lennének a hátsó és a szélvédő alattiak az első), de ennek sem találtam meg a módját.
Tehát a kérdésem az, hogy ezen a rádión lehet egyáltalán hangszínt vagy fadert állítani vagy csak hangerőt?
Kicsit furcsának találom, hogy 2001-es kiadású rádióban ne lehetne ezt a két dolgot állítani, hiszen már a 80-as években a Sanyo rádiós magnón is lehetett.
A másik pedig, hogyha lehet ezeket állítani, akkor lehetséges, hogy az eeprom cseréje okozhatj ennek a két lehetőségnek a hiányát?
(A srác aki az eepromot kicserélte többször konfirmálta velem a rádió típusát, hogy mire odaérek a műhelyhez addigra az eeprom készen legyen és csak forrasztani kelljen.)