Valamikor a 80-as évek végén, 90-es évek első felében láthattam, kb. abban a korban is játszódott, csak a végére emlékszem: autóval mennek a sivatagban, eltévednek, fogytán a vizük, és az üzemanyaguk is, már teljesen kimerültek, amikor meglátnak egy kisrepülőgépet. Végső elkeseredésükben leszedik a gumikat a kocsiról, lelocsolják a maradék benzinnel, majd felgyújtják, hogy észrevegye őket. Azonban hiába minden erőfeszítésük, nem látja meg őket. Határozottan a Szahara cím jut eszembe, de amiket néztem egyik sem az, és azok háborús környezetben játszódnak, nekem viszont ilyesmi nem rémlik.
Nem ismer rá valaki?
Illetve eszembe jutott egy másik is, valamikor a 90-es évek elején láthattam a tv-ben. Ez egy távol keleti (talán japán) film. Amire emlékszem, hogy egy 8-10 év körüli kis srác ment az utcán, amikor belecsapott a villám. Innentől kezdve különleges, gyógyító erővel bírt, akihez hozzáért megrázta, így pl. egy idős vak férfinak visszaadta a látását.
A harmadik, amit keresek, egy régi (olasz?) filmsorozat, a címe Celia. Erre gondolok:
Régen gyakran vetítették a TV-ben szinkronosan, mostanában sajnos már nem. Ha valakinek esetleg meglenne valamilyen szinkronos formában, akkor érdekelne.