vatosz Creative Commons License 2016.12.09 0 0 5014

Üdv, a következő súlyos problémával küzdök:

VW Golf VI RNS510

Gondoltam frissíteni kéne a térképet. Meg is találtam a V14-es Ny-E térképet és a 0.8-as Map-Tools nevű app segít az SD kártyáról történő telepítésről, amihez csak azért is kell CD/DVD (kb 50km-es körzetemben nincs már ilyen egység, ami írna ilyen médiát...). Azaz kell egy SD to HDD ... nevű ISO fájl egy ilyen korongra, ami majd elindítja a telepítést az SD kártyáról. Megcsináltam ahogy a "nagykönyvbenlevanírva". SD kárty ok, (miért is ne lenne, hisz ezt használtam előtte is zenére), majd betettem a DVD-t is (még mielőtt megnyomtam volna a bűvös Setup+......márnememlékszem kombnációt).

Erre gyakorlatilag elnyelte és meghülyült a fejegység. Nem adja ki! Nem is reagál a gombokra, viszont bejön a rádió és szól a zene. Azt hallani, hogy néha küzd valamit a lemezzel.

Azóta igyekeztem mindenféle reset gombkombinációval (<+>+jobbszélső csillag), meg az összes felső gomb, stb... Újra is indult, de azóta tovább sem megy az üdvözlő szövegtől (ettől függetlenül továbbra is szól a zene) és mintha néha néha x percenként magától újra indulna az egész fejegység. Volt hogy reagált a hangerő állításra, volt hogy nem...

Mintha a szoftver totál letérdelt volna... de lehet hogy csak remélem.

Mi a bánatot lehet kezdeni vele? Vagy ki tudna segíteni, milyen szakihoz vigyem a gyógyítást remélve?

(Sajnos lövésem sincs, hogy milyen verziójú a jelenlegi FW és térkép, próbáltam rájönni, de nem sikerült sajnos. Elvileg az utóbbi pár évben volt már frissítve, bár az M0 M5 és M51 közti része nem volt rajta, illetve a gyári DVD térképet (2010-es az autó) a nyáron még gond nélkül olvasta.)