Kedves Szőlőszem! Nincs köztük különbség, a két név ugyan az. Csak sokszor a bolgárok, ukránok és még a németek is a Pierrelle-t, Perell-nek írták, ebből az elírásból adódott, hogy több neve is van...
http://www.vivc.de/index.php?r=passport%2Fview&id=9243
A cirill betűs írása pedig így néz ki, egy használható fajtaleírással együtt:
http://vinograd.info/sorta/yniversalnye/perrel.html
A két forrás alapján, valószínűleg már tisztázódik a kép.
Ami még vele kapcsolatban érdekes és valószínűleg kevesen tudják, hogy az anyja a Panse, ahogy írtad.
De mi is az a Panse fajta? Megegyezik a Red Malaga fajtával. Egy régi dél-francia fajta, rózsaszín, ovális bogyójú, nagyfürtű csmegeszőlő fajta, ez hordozta pl. a Muscat letnij csúcsos bogyójú forma génjét...
Mivel nagyon érzékeny volt betegségekre, ezért "befedeztették" az SV 12375 fajtával, ahogy írtad, és megszületett a Pierrelle-ünk (több más magonctestvérével együtt).
Ez a Red Malaga (Molinera):
http://www.vivc.de/index.php?r=passport%2Fview&id=7900
http://vinograd.info/sorta/universalnye/grecheskiy-krasnyy.html
Azt simán el tudnám képzelni a Red Malaga esetében, hogy közeli rokonságban a Csaus/Chaush rozovüj fajtához lyukadnánk ki (ami a Génuai zamatos, rózsaszín, Rozaki) és ezzel el is jutottunk a kályhához, ami sok-sok csemgeszőlőnk őse (funkcionálisan nővirágú típus).
Elnézést, hogy ilyen hosszúra nyújtottam a választ :)
Amúgy a Rozakival még folytathatnám, idén október végén kóstoltam fekete Rozaki fajtát, ami fontos lehet szintén az ilyen hosszúkás bogyójú típusok szempontjából, nagyon késői érésű...