Jani71 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 3743

Nem lehetek biztos benne, csak annyit tudok, hogy annak vettem és ami a gyümölcsöt illeti,

eddig hasonlít (ha most eltekintünk az apró részletektől - ezeket majd jövőre lesz alkalmam

újra megnézni és ezek alapján viszonylag biztosra meghatározni).

Most azt gondolom, hogy tényleg Opus, de meglátjuk... :-)

A határozó bélyegeket meg fogom nézni, akkor újra értekezhetünk róla (vitorla, méretek, szín, stb.)

Idén termett először, túl sok tapasztalatom nincs. Ezek majd a következő évek alatt gyűlnek.

Egyáltalán nem veszem rossz májúságnak, teljesen természetes, hogy felvetődött ennek

a lehetősége is. Éppen ezért (is) jó ez a fórum, hogy az ilyeneket kitárgyaljuk és jussunk valamire.

Már jártam úgy nem egy fajtával, hogy nem az lett, aminek elhoztam... De ez már volt itt téma. :-)

Kíváncsi vagyok, ha terem, Te milyennek ítéled majd.

Mindenesetre egy biztos, akármi is valójában, mindenképpen maradós, mert nagyon tetszik.

Valószínűleg ő lesz az egyik 'stabil' fajtám.

Két idei kép az egyetlen fürtről (tényleg csak első termés - mutatóban :-) ): Opus 1.  2.

Tudom, hogy vannak még hamvas bogyójú fajták, de pl. ennél az enyém is ugyanolyan,

mint az oldaladon látható képen. Ez és még néhány dolog legalábbis reményre adhat okot. ;-)

Néztem az oldaladon a mostanában feltöltött 'szláv' videókat.

Hááát, fényévekkel vagyunk lemaradva, ahogy már többször is téma volt ez itt a fórumon.

Bárcsak lenne több helyem és kicsit egyszerűbb, könnyebb lenne ezeknek a fajtáknak

a beszerzése! Ennek ellenére azért törekszem a meglevők szelekciójára és esetleg egy-egy

jó fajta beszerzésére (néha-néha). Erről már írtam egyszer: az idei évtől ez a tendencia. :-)

Maga a szelektálás már megy egy-két éve.

Előzmény: szölőszem (3742)