gzsolt001
2016.12.02
|
|
0 0
2774
|
Szerintem a legfontosabb, hogy a Helikon idehaza maradt és nem került külföldi gyűjteménybe. Mindenki vérmérséklete és anyagi lehetősége szerint gyűjt, de ez a szó is egy gyűjtőfogalom, - más gyűjteményi területről ismerős a példa - mert van a klasszikus értelemben vett gyűjtő, aki gyűjteményt gondoz, rendszerez, kutat, kiállít stb., van olyan aki befektetésnek szánja, de a téma nem érdekli mélyebben, van aki "spájzol", felhalmoz a fiók mélyének "gyűjt", nem oszt meg információkat, inkognitóban él. Vannak nepperek és vannak buheráló sáfárok, akik üzleti céllal a lehető legnagyobb haszon reményében értékelik fel a termékeiket. Azt van olyan is aki, 2mFt-ra tart egy Helikon készletet, tálalva mellé egy részigazságokon alapuló sztorit, amit jól kiszínez. Olyan is akad, aki státuszszimbólumnak tart egyes darabokat, felvág, kérkedik, villog vele, a legalapvetőbb szakmai alázat nélkül. Azt van olyan is és szerencsére közületek jó néhánnyal megismerkedtem az utóbbi hetekben, aki segíti, támogatja a másikat, átadja a tudását. Különbözőek vagyunk és színesek, akár a Helikonok :) Ez nem baj, rossz is lenne, ha mindegyikünk azonos módon látná a világot. Egy viszont biztos én nem érezném magam "kaszton kívülinek" akkor sem, ha az életben soha nem lenne egyetlen Helikonom sem. A szépséget ugyanúgy meglátom egy Előrében, mint ahogyan szerintem - sok esetben - túlértékelt - Helikonban is :) |
|