Petya79
2016.11.27
|
|
0 0
4042
|
Mivel a fa nem párazáró tulajdonságú, valamennyi nedvességet képes felvenni a levegőből (feltéve, ha nem vonták át valamilyen pórustömítővel, beeresztővel). De ez nem jelenti azt, hogy a fa nyílászárók biztosítanák egy adott helyiség szellőzését. Mindössze magának a fa szerkezetének átszellőzése biztosított. Ez pedig azért fontos szempont, mert a tartósan páradús levegő a fát is ugyanúgy veszélyezteti. Egyébként hasonlóan légtömör szerkezetek, mint a műanyag ablakok. Azt pedig csak úgy zárójelben jegyzem meg, hogy a fenyőfa páradiffúziós tényezője közel egyenértékű a téglával.
Ha fürdőben nincs ablakod, akkor szerintem célszerű lenne oda egy nagyobb teljesítményű elszívót, vagy egy egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztetőt felszerelned. A páramentesítő is alkalmas erre a célra, de elég hosszú ideig kell majd járatnod, hogy a zuhanyzás után felgyülemlett párát "összegyűjtse".
A páramentesítő kijelzője helyett szerintem többet ér egy-egy, helyiségenként elhelyezett higrométer. De ez csak az én véleményem. |
Előzmény: Liliomsz (4037)
|
|