kovikopasz Creative Commons License 2016.11.27 0 1 293

A válasz egyértelműen Remington. Ugyanaz a minőség, de élhetőbb áron. A következő kérdés pedig az, hogy körkés vagy rezgőkés? Nekem a körkéses borotva jött be. Volt rezgőkéses 3-series Braunom, amit fél évig használtam, aztán elajándékoztam. Az eredmény mindig ugyanaz volt, úgy néztem mint, mint akit megnyúztak, s fájt s néha vérzett is a bőröm is. Ez azért van, mivel a rezgőkésest ha túl erősen nyomod, akkor lehántolja a hámréteget is. De ha meg nem nyomod elég erősen, akkor meg nem elég hatékony. A végső konklúzió számomra az volt, hogy a rezgőkéses borotvákat nem nekem találták ki. Ezután vettem elő a régi két körös Philips úti borotvát, s kezdtem el nézegetni a körkéses gépeket. Így akadtam rá a Remington márkára, amely az egyetlen olyan gyártó, amelyik mind a két technikát kínálja, s gyártja (körkéses és rezgőkéses borotvákat egyaránt). El kezdtem összehasonlíthatni a Philips-el, s rájöttem hogy jobban járok egy felső kategóriás Remingtonnal, ami csupán egy középkategóriás Philips ára. 

Tudjátok kevesebb a csicsa, tehát nincs hozzá tisztító/olajozó/szárító/töltő-állomás, de egyébként nagyon jó gép.

A kiválasztott gép egy Remington HyperFlex Pro XR1370 Borotva lett, amit már bő 1 éve használok. Amikor vettem 35 ezer volt, s a hasonló kaliberű Philips-ek úgy 50 magasságában kezdődtek.  Szinte egyáltalán nincs bőrirritációm, max. az ádámcsutka környékén egy kis pirosodás. Alapos, szinte babapopsi kategóriájú már szárazon is. Persze előtte használok Barbon preshave villanyborotválkozás előtti arcszeszt. Lehet nedvesen is használni borotva-hab/gél-el, s akkor még alaposabb. A tisztítása meleg folyóvízzel történik, aztán csak kirázom. 

Szóval bátran ajánlom mindazoknak, akik megfizethető árú borotvában gondolkodnak, s nincs szükségük a csicsára. (lásd fent).