Pete-weld Creative Commons License 2016.11.25 0 0 8379

Most levelezgetek az ESAB-bal is, hogy mit tud a Caddy 60m-en. Azt mondják, hogy jó minőségű 3x2,5mm2 kábelen mennie kellene.

Történet:

A napokban végleg összefosta magát a trafóm. De előtte még egy emlékezetes elköszönést tett felém. Nagyon kegyetlenül megb.szott az áram a testcsipeszen keresztül.

De olyan se köpni, se nyelni nem tudtam 10 percig érzés. Ott térdepeltem a betonon a műhely előtt. 10 percig azt hittem, hogy nincs bal kezem vállból.

Fohászkodtam én mindenhez, de senki nem hallgatott meg. Még a kinti műhelyasztalnak is meggyóntam a bűneim! Fájdalmas érzés volt. 

Csapott már meg egy párszor az áram, na de ennyire még soha.

Mivel soha nem voltunk nagy barátok az árammal így nem is erőltettem a dolgot, C vágányra került a trafó.

Sokba lesz a felújítás, megvan már pár dolog, de nem akarok most vele foglalkozni.

Nekem viszont tavasszal hegesztenem kell a kertünkben a hátsó kerítést. Na ehhez a villanyóra legalább 60m-re van. 2mm zártszelvény, úgyhogy nagy áram nem kell. A trafóval valahogy meg mókoltam volna, bár a fokozat kapcsoló már nagyon kész volt nyáron is.

Itt nem játszik az aggregátor. Ennyit pedig még az ESAB nem volt lehosszabbítva. Megy az agyalás.

Pár hegesztő boltban is azt mondták próbáljam meg az ESAB az nem gagyi gép! De mikor mondtam nekik, hogy tudják mibe fáj egy ilyen gép!? Csak hüledeztek! Beszarik, akkor kicsit drága "próbáljam meg" lesz.

Előzmény: maseratisti (8377)