jenő1954 Creative Commons License 2016.11.24 0 0 2727

Üdvözöllek GanzDMU !

Köszönöm szépen a leirtakat okultam belőle. Addig amig nem voltak egyenirányítva a PV mozdonyaim csak egy egyszerű fényerő szabályozós kapcsolóval is tökéletesen  futottak de durva szabályozással amit úgy értek ,hogy az indulásnál nagyon fel kellett csavarni lassan pedig akadozva futott. Akkor eredeti trafót nem tudtam szerezni. Később egyenirányítottam a mozdonyokat, és  vaterán talált PWM szabályzóval nagyságrendekkel szebb lett a mozdonyok futása igen lassú egyenletes tempótól a gyorsig ,fokozatos indulás stb. Természetesen igazad  van de igy is talán jobb mint régen volt. Azt szeretném kérdezni ,hogy egyszerű megoldással hogy lehet a kefe szikrázást csökkenteni mert foglalkozom olyan gondolattal ,hogy az indulást, megállítást ,irány váltást távirányitani, de a szikrázás okozta zavar miatt / milyen zavarszűrést javasolsz / ez részben megy. Ez eredeti mozdonyra is igaz és az általam összerakott felujitottra is. Én azt vallon ,hogy külsőre maradjon a kornak megfelelő de a belső ha lehet legyen jobb .

Üdv :jenő

Előzmény: Törölt nick (2725)