jgyurka Creative Commons License 2016.11.24 0 0 2723

Bocsánat, pici hülyeséget mondtam a biztosítékról! A biztosíték tekercse a kimenő ággal sorba van kötve. Ha nagyon megnő a felvett áram, akkor a tekercs gerjesztett mágneses tere kirántja az érintkezőt, így biztosít. Ezzel a Primer kör tápját szakítja meg, vagyis áramtalanítja az egész trafót.

A te egyetlen gombod arra szolgál, hogy visszatuszkolja a biztosítékba a csatlakozót, amivel a Primer kört újra zárja.

A két gombosnál a második gomb dupla célt szolgál (ezt már nem rajzoltam le): Kis nyomásra megszakítja a kimenetet, nagy nyomásra rövidre zárja a Secunder kört, ezzel aktiválva a biztosítékot, és áramtalanítva az egész trafót (csakúgy mint egy rövid zár esetén).

A lámpa (amit szintén nem rajzoltam már le) ezektől teljesen függetlenül valahol lelóg a szekunder tekercsről, az én esetemben 6 V-ra állítva. De érdemes multiméterrel rámérni, ha valaki nem biztos az alkalmazandó izzót illetően.

A szabályzó nélküliben két egyenértékű kimenet van. A szabályzósban viszont azt tippelem, hogy az egyik fix huszonakárhány V, a másik pedig a szabályzott kimenet, de ebben nem vagyok biztos, majd megerősít valaki :)

Előzmény: jgyurka (2717)