Windrad Creative Commons License 2016.11.15 0 0 8315

Ma próbáltam ki először CO-val az új Iweld Alufluxomat ,most sikerült csak palackot szereznem hozzá . Hát eléggé megszivatott. ugyanis.... Befüztem a 0,8-as huzalt a 0,8 görgővel 0,8-as

áramátadóval és ment is a hegesztés tökéletesen de... Amikor kikapcsoltam és újra be, akkor a pisztoly kapcsolóját hiába nyomkodtam , meg sem nyikkant . Viszont ha megnyomtam egy pillanatra a huzalbefűző piros gombot, akkor újra tudtam hegeszteni, és ez így ment újra és újra.

Gondoltam valami hiba lehet az elektronikába ,muszáj lesz felhívni a szervizt. mert ez nem lehet normális hogy minden bekapcsoláskor nyitogassam a huzaldob ajtaját.A szervíz azt mondta hogy még nem is hallott  soha ilyen hibáról, de küldjem el futárral a gépet majd megnézik.

Nem bírtam nyugodni és réjöttem mi a hiba.

Bekapcsolás után csak  kicsiket nyomtam a pisztoly kapcsolóján hogy spóroljak a huzallal ha hirtelen megindulna ez volt a hiba. Legalább 3-4 másodpercig egyfolytában nyomni kell akkor  indul csak el a huzalelőtolás és az elektronika is. Utánna már lehet rendesen hegeszteni.

Ez a kis Késés hasonló mint amikor kikapcsolom a gépet  és még néhány másodpercig utánna is működik a gép csak utánna áll le. Akinek van ugyanilyen hegesztője megírhatná hogy az övén is így működik-e?

Még ki kell tapasztalnom a beállításokat anyagvastagságnak megfelelően, Nekem eddig a következő beállítás volt a legjobb zárt térben Co-8l /perc 20-22 volt és kb 6,5-re az előtolást.

Korábban még sosem volt co pisztoj a kezembe. Az is nagy fejlődés volt amikor az 50 kg-os trafós hegesztőmről áttértem a vállra akasztható  Strausz  inverteresre,de ez túl tesz minden eddigin Remélem nem lesz vele egy jó ideig semmi gondom... Bár azt mondják ami elromolhat az egyszer el is romlik