Zoli1949
2016.11.14
|
|
0 0
2673
|
Szia Zsolt!
A drótpostám: gyzpatay@freemail.hu
Egyébként az átalakítás egyéni dolog. az én mozdonyaim nyilván nem autentikusok, de így sokkal jobban lehet vele játszani. Az Előre mozdonyok motorjai egyenárammal is működnek, ezért, ha nincs eredeti Előre trafód már mindjárt kérdőjeles a dolog. Az Előrét követő összes pénzverdei vonatok már egyenárammal működtek. A tápegységükben szelén egyenirányítók voltak, amik mára már alig működnek, ezért korszerűre kell cserélni. Ez ismét fölveti az eredetiség kérdését, bár nem látszik kívül, de bent már nem eredeti. Tehát vagy működteted átalakítva, vagy elteszed ipari műemlékként.
Nagyon ritkán lehet hiánytalan mozdonyokhoz, kocsikhoz, sínekhez, váltókhoz jutni. Amennyiben restaurálod,( én ezt csinálom és replikákat készítek ) már szintén nem eredet. Az irányelvem: a lehető legkisebb átalakítással felújítani és működtetni. Nekem gyermekkoromban a szüleim jóvoltából volt Előrém, amit felsős koromban átalakítottam szelénnel egyenáramúra is így játszottam vele. Tavaly, ahogy sok év elteltével nekiálltam ismét a gyűjtésnek, fel sem merült bennem, hogy ne alakítsam át egyenáramúra. Ezért van megy egy tolattyúm, amit el tudok neked küldeni. Közben látom, hogy a Vaterán is jelen van. Remélem senki sem fog rád licitálni.
Várom a jelentkezésed
Üdv: Zoli |
Előzmény: gzsolt001 (2671)
|
|