az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2016.11.12 0 0 717

Ne szabotáljon Trump győzelme után – Levél Szemerkényi Réka washingtoni nagykövtnek

Ön nem érti, hogy a világbéke alapvető magyar érdek. Hogy Oroszországot ne bombázzák, hanem tárgyaljanak vele. Hogy Amerika ne küldjön repülőgép anyahajót és hadihajókat a Dél-kínai tengerre, ott is világháborút provokálva, hanem hogy tárgyaljon Pekinggel. Ami most Trump elnök ígérete szerint szintén  karnyújtásnyi távolságba került.

A rendszerváltás után 26 évvel az amerikai-magyar viszony alapvető jobbra fordítása, illetőleg normalizálása alapvető magyar érdek. Önnek ennek elősegítésén dolgoznia kellene, nem pedig Trump megválasztása fölött érzett dühét passzivitásával palástolnia.

Ön, éppen ön, washingtoni szóvivőnként ezt nem érti?

Dehogynem.

Viszont azoknak, akik önt nem ismerik, csatoltam  azt a nyílt levelet, amelyet 2008 szeptemberében írtam önnek a Demokratában, miután észrevettem, hogy ön transzatlanti buzgalmát és oroszellenességét ismét igazolandó olyan recenziót közölt több Putyin-ellenes könyvről a Heti Válaszban, amelyet több helyen is szó szerint kimásolt a brit Economist hetilap könyvismertetéséből. És amelyből kiderül, hogy ön úgy hazudik, mint a vízfolyás. Még az is, hogy azt állította, pont azokat a könyveket vitte magával nyaralásra olvasni, majd villámgyorsan szemlézett, amelyekről pár héttel korábban az Economist írt.

Igen, plagizátor asszony.