Soká Creative Commons License 2016.11.08 0 0 79

Bár általában igyekszem pontosan fogalmazni, lehet, hogy félreérthető voltam, igazából a rajzolat alatt az élességre gondoltam, nem másra. A rajzolat szó semlegesebb, a kép egészére utal, az élesség meg a fókuszponton értelmezhető és feltételezi, hogy valami éles a képen.

Most hirtelen itt ez a kivágott 100%-os részlet egy szerintem középutas (természetes) konvertálással, hogy lásd, én mit gondolok úgymond elvárható minőségnek élesség ügyben. Az emberi arc és ezen belül a szemöldök, szempilla elég jól jellemzi egy objektív képességeit. Egy szűk mellkép esetében megszámolhatónak illik lennie minden szőrszálnak.

Egy profi felszerelésnél meg egy bő mellkép esetében is.

Sőt, most nézem ezt a Nikon D5300 fotót, ez már egy bő derékképnek felel meg. És ha belegondolok, hogy gép+obi 230e Ft körül van, akkor ez nem rossz teljesítmény szerintem. Lehet, hogy majd csinálok hasonló képkivágással egy fotót én is, mondjuk az 50mm f1,8-cal, kíváncsi vagyok a részletekre.

Egyébként most keresgéltem nagyfelbontású portrékat és tulajdonképpen az lepett meg, hogy mennyi nem igazán jó fotót találtam. Bemozdult, rossz élespont, túltolt élesítés, stb. 1. 2. 3.

Na, itt van egy fotó egy 24-105-ös L-es obival. Ezt például egy gyenge rajzolatú lencsének mondom én. Nekem ez már alatta van az elfogadható minőségnek.

Ez meg túl van tolva, de illik a témához és profi.

Ez meg hiába profi felszerelés, egy kicsit bemozdult. De van amelyik meg .

A végére hagytam egy tisztességes, természetes fotót, ez volt a leginkább ízlésem szerint való a talált képek közül. Az exif-jét is érdemes megnézni.

Ja, és érdemes megnézni a Canon saját promó fotóit a 760D-hez.

http://web.canon.jp/imaging/eosd/samples/eos760d/

Előzmény: Du-Pi (78)