Szia Zsolt!
Először is gratulálok, hogy beléptél a PV gyűjtők körébe. Tavaly én is így kezdtem el újra a gyerekkori nosztalgiám miatt. Több kérdésedre is próbálok válaszolni.
1. Irányváltó: a mellékelt képeken láthatod, hogy a mozdonyimat egyenárammal működtetem, ezért kompakt Greatz hidakat építettem be . Így a tápegység polaritásának változtatásával a mozdony irányváltása megtörténik. Ide kapcsolódik, amennyiben továbbra is a hagyományos mechanikus irányváltással akarod a mozdonyodat működtetni, küldök egy irányváltó kart. Amikor kezdtem, csak roncs, illetve bütykölt dolgokat tudtam venni és ezért csak egy van.
2. Izzók: Szerencsére még tudtam a Vaterán hét db eredeti izzót venni, így ezeket használom. Vigyázok is rájuk, mint a hímes tojásra. Ezért a táp áramkörükbe mindkét irányba sorba kötöttem egy- egy száz ohm 3 wattos ellenállást. Ez 3-4 V feszültségesést eredményez és védi az izzókat a számukra esetleg magasabb feszültségtől. A kiégett izzók javítására Jenő 54 barátom egy igen elmés ötletét valósította meg. Megtalálod egy korábbi topikban.
3. Amennyiben a nyilvános drótposta címemre megírod a postacímedet, elküldöm az irányváltó kart és az ellenállások beszerzési forrását.
Üdv: Zoli