Nem nem tudnak, nem akarnak.
Ugyan más szakmában dolgozom, de nekem is tudni kell(kéne) hegeszteni. Ezért akarok venni. Régen tanultam, csak akkor leszartam, na mindegy. A forrasztasra is azt mondtak, hogy nem lehet otthon megtanulni, amikor meg forrasztottam a cegnek, azthittek, hogy at akarom oket b*szni, mert ezt gep csinalta, es valami bontott panellal üzérkedek. Na ilyen ez.
Sajnos itthon szakmát gyakorolni, csak vállalkozóként édemes, alkalmazottként csak sz*patnak.
Persze, ez neked elhiszem, hogy bántó, hisz nem 4 év gyakodlatról beszélünk, hanem 20+ról, ha jól sejtem.
De ez van. Aki érti a szakmáját, az nem akar 100nettot keresni, mert tudja, hogy a tudasa többet ér ennél. Ugyhogy vagy vallalkozik, vagy külföldön van már rég. Na aki meg nem érti, és úgy csinálja, azokat inkább hagyjuk.
Hogy on is legyen: ha ne adj isten kofferba akarnám tenni az uj rilon hegesztőmet, mit ajánlanátok neki? Néztem neten, elég horror árakon vannak a leggyengépp műanyag kofferek is, biztos van valami olcsó, nem? Meg pl az automata fejpajzsot mibe erdemes? Hatizsak?