medve talp Creative Commons License 2016.11.02 0 0 766

Azert legyen mar konkrétum is a topikban!

Erdekes hogy az Index SEM NÉZ UTÁNA miről is van szó hanem csak átveszi a Szlovákia Ujszo hazug cikket. Azert ilyen egyedi névvel két különböző ember aki minő véletlen mindketten Bences atyák az kizárható...

Az imát Kühár Ede Rómában élő bencés szerzetes írta Orbán Viktorért, és ezt az imalánchoz csatlakozóknak fél éven át naponta öt percen keresztül kell mondaniuk.

Bencés Gimnázium és Kollégium

http://www.czuczor.hu/kozlemenyek/kuhar-ede-atya-1928-2013-elhunyt

Ede atya 1928. május 28-án született a mai Szlovénia területén fekvő Pártosfalván.

A rendi ruhát 1945. február 25-én öltötte magára. Ünnepélyes örökfogadalmat tett 1949. november 5-én.

Pappászentelése 1952. június 27-én volt, amelynek 60 éves évfordulóját, gyémántmiséjét 2012. július 2-án közösen ünnepeltük a győri Bencés Templomban.

Ede atya 1955-től 1957-ig a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, majd 1957-től 1994-ig a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanára volt.

1994-től 12 évig mariazelli gyóntatóként, majd a tiszaújfalui bencés nővérek lelkészeként dolgozott.

Két éve (2011) egészségi állapota rohamosan gyengült. Betegsége  súlyosbodása miatt 2012 nyarától a Pannonhalmi Főapátság Idősek Otthonában töltötte utolsó hónapjait.

Előzmény: ooloo (-)