Teljességgel osztom a véleményed! Érdemes kis létszámban étkezési ill. kettős felhasználású fajtákat tartani és igen, érdemes elkészíteni is őket. Teljesen más ízűek, mint a bolti vagy akár az eredeti helyén kaphatóak. Különlegesebb íze van, és már az a tudat is élmény, hogy mi magunk csináltuk, mi magunk pácoltuk xy fűszerekkel.
ezen az oldalon egy leírás van zöld bogyó elkészítéséről:
http://pecsi-olajfak.webnode.hu/news/a-pacolas/
http://pecsi-olajfak.webnode.hu/news/a-pacolas-es-elokezeles-2-resz/
Ezt én magam írtam és ha kérdésetek is van az elkészítéssel kapcsolatban, akkor az e-mail-en, vagy itt fel is tehetitek.
A másik pedig az, hogy ne csak egy fajtát használjunk, mert akkor csak kevés bogyónk lesz ...hanem sokfélét (min 2-3 de minél több annál jobb) a keresztporzások miatt.