Törölt nick Creative Commons License 2016.10.24 0 0 289

A TRND partnereként kipróbálhattam a Braun Series 9 9290cc típusú villanyborotvát.

Mivel érzékeny a bőröm és erős a szőrzetem, évtizedek óta jó minőségű villanyborotvát használok, mindennapi borotválkozáshoz.

Már több Braun és Philips készüléket elnyűttem közel 50 év alatt, de ilyen tökéletes konstrukcióval, mint a 9290-es még nem találkoztam. Az elődje is nagyon profi volt, de erről a készülékről tényleg csak szuperlatívuszokban lehet nyilatkozni.

Minden tekintetben nagyot alkottak a tervezők. Úgy küllemben, mint formában nagyon tetszetős és praktikus. Száraz és nedves borotválkozásra (borotvahabbal) egyaránt alkalmas és nagyon alapos. Vízzel elmosható, nagyon könnyű tisztán tartani. A teszt kedvéért hagytam megnőni a borostámat, de két napos szőrrel is tökéletes eredményt produkált. Egyetlen alkalommal sem jelentkezett égő érzés, kiütés pedig végképp nem, ami azért az olcsóbb borotvákra jellemző volt. A hosszú szőrvágó jól használható pajesz igazításra.

A borotvához adott tisztító-töltőegység nagyon hasznos. Teljesen fertőtleníti a borotvát. Tisztítás után kellemes illata lesz  a készüléknek. Az akkumulátor nagy teljesítményű. Min. 15-20 alkalommal használható egy feltöltéssel.

Őszintén ajánlom mindenkinek, mert nagyon megkönnyíti az egyébként elég macerás mindennapi borotválkozást.