beetee Creative Commons License 2016.10.24 0 0 3979

A fém, főleg öntöttvas, de a lényeg, hogy fedeles kacsasütő tálat pont a kemencézéshez fejlesztették ki. :)

 

A cserép tál is jó, de ott megvan a kockázat, hogy ha betolod a forró tűztérbe, és hirtelen rossz lesz neki a hőeloszlás, akkor reped...

 

A lényeg a fedélen van és a viszonylag hermetikus záráson.

Amíg nem párolog el szinte tökéletesen a hús víztartalma, addig az edényen belül lesz egy, a fedő súlya generálta minimális nyomás és a gőzben először párolódik a hús. Nem szárad ki.

 

Sajnos a kemence tűzterében elég alacsony a páratartalom egyébként :))), ezért száradnak ki a fedetlen ételek. Hiába tartja esetleg sokáig a viszonylag alacsony hőmérsékletet is. A túl magas meg persze kívűl éget, belül nyersen hagy...

Előzmény: alfi13 (3965)