juhosttt
2016.10.24
|
|
0 0
20605
|
Én először derítettem, de nem sikerült túl jól. Utána csak simán hagytam pihenni hónapokat. 1x a finom seprőről lefejtettem, majd ment üvegbe. (nem speckó palackozás, csak magunknak volt idehaza csavarzáras üveg üvegbe) 1 év után lett megbontva és az allján volt egy picit zavarosabb, de az annyira jelentéktelen, hogy emiatt kár lett volna hozzányúlni. Persze ha palackoznám akkor 1-2 fejtést még bevinnék, de így is gyönyörű volt. Ha csak nem akarod gyorsan palackozni és kipörgetni szvsz nem kell agyon deríteni. Még egy rozénak is kell egy kis idő hogy a csúcsát elérje, még ha ez kevesebb időbe telik mint másfajta borok. Nálam a szüretet követő 11-12. hónapban van a csúcsán. Legalább is ekkora mindig teszek el egy üveggel hogy szülnapomra legyen. |
Előzmény: G.á.b.o.r. (20596)
|
|