Hello !
Szintén S-Type tulaj vagyok sok éve már. Sokat szívtam elektromos hibákkal,amik önmagukban nem is voltak nagy hibák,de míg megtaláltam őket az kész idegbaj volt.Ha lesz kedved olvasgass vissza,sok hasznos infót találhatsz,nemcsak itt,hanem az x-type topikban is. Oda is irogattam ha kellett info.
Az akkumulátor merülés talán magának az akksinak a hibája lehet,de egy egyszerű voltmérővel meg kell mérni a töltést bekapcsolt lámpával,ha ez jó (14v közeli értéknek kell lenni) , akkor még ki lehet mérni kivett kulcsnál van-e valami terhelés az akksin.Szerintem csak az akksi haldoklik.
A fűtéssel is sok problémám volt,tipushiba a klímavezérlő kontroll modul meghibásodása,amiben egyszerűen elolvad a nyáklapon a rézvezető,ezt nagyítóval jól látható. De a vízhűtő jobb alsó sarkánál található kontrollszelep is hajlamos a beállásra.Ez kétutas szelenoid szelep,ami külön vezérli a bal és jobb oldalra beengedett melegvíz mennyiségét.Ezek nekem mind megvoltak :).
De szerencsére meg tudtam javítani őket. Esetleg a belső radiátoron lévő zsalu nem működik,de ez nem szokott elromlani.
A hűtővíz mennyisége megfelelő?Nem lehet hogy csak kevés?Mert ebben az esetben is lehet fűtés probléma.
Írj majd ha meglesz a probléma.
Üdv.