Sparr0w121 Creative Commons License 2016.10.22 0 0 54544

Sziasztok!

Okt 13-án vettem egy cikász pálmát. Nagyon tetszik a növény és rég szerettem volna. Bár nem a legjobb helyen, a Lidl-ben jutottam hozzá... :(

Ettől függetlenül remélem, nem nyúltam nagyon mellé. Próbáltam a legszebbet elhozni.

Próbáltam több oldalon is utánanézni, mi a megfelelő igénye, többnyire egymást lemásolják az oldalak. Ráadásul pont ősszel vettem, amikor még több a vele járó munka. (de hátha jól csinálom és tavaszra lesz egy megerősödött növényem)

Rá is térnék a kérdésemre. Olvastam a sárgulásról, sűrű probléma, valamint hogy a gondozó azt hiheti, hogy a túl száraz levegőtől sárgul, és még hozzáönt vizet, ezért még jobban sárgulni fog.

Jelenleg a földje nemszáraz, mikor hazahozta adtam neki vizet. Ablakban van folyamatosan, had táplálkozzon fénnyel :) Próbálom melegre tenni, de nem radiátor fölé, ezért amikor este fűtünk, elveszem az ablakból. A levegő nem száraz, sőt, barátnőm panaszkodik is, milyen nyirkos.

Ennek ellenére vannak rajta sárga foltok, ezért az lenne a kérdésem, hogy ennyi még normális-e? Vagy ez már az előjele valami komolyabbnak? Több kép készült, jelenleg az ablakban napozik.

Köszönöm szépen:

Tamás