Atosz0101 Creative Commons License 2016.10.16 0 0 384

Borászati boltban elérhető áron lehet kapni poharas kotyogót. Ha már kierjedt teljesen akkor nem mozog a kotyogó..

Oda kell menni és figyelni kb 10 percig..Ha kierjedt fejtsd zártan, majd 2. napon kénezd...Addigra a co nagyja távozik s nem szellőzik vele ki a szabad kéntartalom..

Nagyüzemben a vörösöket kénezzük 60-65 szabad kénre... ekkor sokáig nem kell hozzányúlni..A vörösöknél minden kénezés visz el a színből ami később visszajön. Az illó megfékezése és a szín miatt visszük fel ilyen magasra..

A fehéreknél 50-60- as szabad kén kell..Ezzel februárig elvan a bor..savtól és alkoholtól függően ne engedjük a szabadkén szintet 25 alá, mert akkor hamar vénülni kezd, főleg az illatos fajták és a lágyulásra hajlamosabb fajták pl rizlingszilváni..

Előzmény: Maci_P (383)