Maci_P Creative Commons License 2016.10.13 0 0 371

A mustot, bármibe is töltöd, erjedési űrt kell hagyni, amiben kezdetben normál összetételű levegő van. És mivel, mint előbb mondta Atosz0101 a folyadékban is van oxigén. A kettő együtt nagyjából elég a spontán erjedés beindulásához (na jó, még kell egy egészséges szőlőalapanyag, ami nem volt a szüret közelében már kénnel, vagy durva gombaölővel permetezve, nem volt rothadt, megfelelő környezeti hőmérséklet is fontos). Ha jól volt művelve a szőlő, akkor a benne lévő tápanyagok egy szép erjedést fognak neked adni. Ha persze valami hiányzik, akkor a kimenetel már bizonytalanabb. Ilyenkor jön a fajélesztő meg a tápsó. De mustot nem szokás nyíltan erjeszteni. Azt szerintem hagyjuk meg a héjon erjesztésnek.

Előzmény: jorgecosta (370)