Sploc Creative Commons License 2016.10.12 0 0 2311

Bocsi, tegnap nem láttam a kérdést ... Nem tudom melyik kijelzőre gondolsz, de az enyém marha egyszerű és nagyszerű, csak kicsit drága... nekem ez van :

http://www.ebay.com/itm/7-0-HMI-Intelligent-Nextion-LCD-Module-Display-For-Raspberry-Pi-Arduino-/191741347319?hash=item2ca4acc5f7:g:mhIAAOSw4UtWTTY9

fix 5V-os táp, Rx, Tx, tehát ha jól tudom soros porton keresztül csatlakozik. Érintője nagyon jó, nem egy modern okostelefon, de messze jobb mint amit vártam.

A programozása gyerekjáték library-vel.

Összes ami szükséges:

#include <Nextion.h>    //meghívom a könyvtárat

Nextion myNextion(nextion, 9600); //Nextion könyvtár létrehozása myNextion néven, sorosport sebessége 9600bps

Setupban:

myNextion.init();     //pontosan nem tudom miért de kell :D gondolom a kommunikációt hozza létre vele

Loopban:

myNextion.setComponentText("press", String(barValue));  // Adatok kiküldése a kijelzőre
.

.

.

stb

ha az érintőt akarom beolvasni akkor

String message = myNextion.listen(); //check for message

if (message == "65 0 c 1 ffff ffff ffff"){   // ha megnyomok egy gombot, akkor tetszőleges karaktersort küldhetünk vele, én a gomb címét figyelem

lehet beolvasni belső változót:

float value = myNextion.getComponentValue("va0");

nagyon praktikus és egyszerű első kijelzőm, de nagyon meg vagyok elégedve vele. És átcsúszott a vámon is :D

Van egy letölthető szerkesztőprogramja ahol a felületét kompletten meg lehet csinálni, létrehozhatsz gombokat, érintő felületeket, folyamatábrákat, gauge-eket szinte bármit. A szerkesztő kicsit macerás, kicsit kínai volna még mit fejleszteni rajta, de mindenre rá lehet jönni. A kész felületet kiexportálod, és egy micro SD kártyára másolva a fájlt, ráinstallálod az elkészült anyagot. Ujraindítás után már memóriából jár a program.

A kissebbek jóval olcsóbbak, de nekem ez a méret kellett.

A vezetékelést ne figyeld, itt még tesztüzem volt. :-)

Eddig nagyon jól működik, de nagyon érzékeny a tápra! Jelenleg kb napi 10-18 órát jár egyhuzamban kb egy hónapja, hibamentesen. Ha elkészül a másik kijelzés akkor be fogom altatni, hogy ne járjon mindig.

Előzmény: Törölt nick (2310)