Áhhh 1-2 másodperc bőven elegendő.
Igen egy pálinkafőzdébe készült, a látott pontokon mérem a hőmérsékleteket, a kapott értékek függvényében relé húzza be a cefre illetve sisakban elhelyezett világításokat, a füst hőmérsékletekre PID szabályzó számolja egy huzatszabályzó pillangó állását, majd ezt egy léptetőmotor követi le. Így az alátüzeléses üst gázoshoz hasonlóan szabályozható. Az értékek jelenleg egy Nextion 7"-os érintős kijelzőn olvashatók, állíthatók. A másik arduino a hűtőtornyokat vezérli. Minden mért értéket össze akarok fésülni egy számítógépre, amire írtam egy programot Labview-ben, ami grafikusan megjelenít mindent tartályostól, ez egy tv-n fog megjelenni a főzőtérben, azonnal minden egy helyen. :D
Nagy dolog, de olyan 90%-on állok :D Hónapok óta szenvedek, első programozásom, de most is működik.
Csatolok két képet, az egyik főzés adatait tartalmazza látható hogy a kb 3 órás mintavételezés során néha elcsúszott némi adat (kb 3x) passzolom hogy mitől lehetett... USB-n volt rákötve egy gép az arduinóra, és Serial.print parancsokkal jöttek az adatok.
A másik képen ebből az adatgyüjtésből készült grafikon látható, de rengeteg a félremérés, látszik a beeső "tüskéken" mindent K-elemekkel mérek, tudom pontatlanok, érzékenyek, de a helyi adottság miatt szükséges volt ezt választani. Hogy ezt elkerülhessem betettem egy-egy 10 elemű tömböt, (jelenleg feltöltésnél delay nélkül) és ennek átlagát íratom ki.
Ezek után úgy belassult a programom, hogy 3 másodpercenként hajlandó csak lefutni... nincs delay sehol, az összes lehetséges float-ot átdeklaráltam integernek... Végülis elég a 3 sec, de nem gondoltam volna, hogy 6 db tömb így belassít... Ezek ellenére még mindig van félremérés, pl sisakra mér 85C-t bekapcsolja a sisak világítást, következő ciklusban már csak 35-nek méri, így kikapcsolja, de utána újra 85C. ezt változó időközönként teszi változó ütemben... valahogy stabilizálni kellene az értéket, de még nem tudom, hogy.
Jó lenne loggolnom folyamatosan, de ehhez szükséges valami úton-módon mentenem az adatokat.